0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

7 начина да добавите нотка лукс към спалното си бельо

  • Aug 10, 2022

Свикнали сме да разглеждаме лукса като нещо, което не всеки може да си позволи. Със спалното бельо обаче нещата не стоят по този начин, особено ако избирате изгодните предложения на PoPijami.bg на цени, отговарящи напълно на предлаганото качество.

Тук ви споделяме 7 хитрини, с които да превърнете своята обикновена домашна спалня в луксозен почивен кът и то само с няколко дребни, но значими промени в спалното бельо. Ако търсите лесен начин за добавяне на нотка лукс, който няма да ви струва състояние, продължете да четете.

Стремете се да съчетавате правилно спалното бельо

Голямо значение за луксозния завършек на спалнята има умелото съчетание между стиловете, цветовете и десените. Тук става въпрос за намиране на спални платове, които ще отиват на визията на цялата стая и ще са комплимент към изградения интериорен дизайн. Именно пълната хармония между интериора и спалното бельо ще донесе първото луксозно впечатление.

Работете в пластове

Ако сте от хората, които разчитат единствено на чаршаф и калъфки, то е време да промените този подход, за да получите по-луксозен завършек на спалното бельо. Натрупването на няколко пласта платове и различни текстури определено прибавя изтънченост на леглото.

Нашият съвет е да използвате още покривало за легло, кувертюра или шалте, като в зависимост от конкретния избран артикул може да го комбинирате с олекотена завивка или одеяло с малки размери, което да поставите в долния край на леглото. Увеличете и броя на възглавниците.

Избирайте правилните размери спално бельо

За правилно подпъхване и безупречна визия на чаршафите е необходимо те да са с поне 15см по-дълги от всяка страна, в сравнение с размера на леглото. Към мерките на леглото добавете и допълнителния обем, който матракът придава.

Изберете калъфки, които са точно по възглавниците и са максимално прибрани. Заложете на покривала стигащи до средата на рамката на леглото или почти до земята.

Фокусирайте се върху цветовете

Освен че трябва да ги съчетаете с интериора е добре да изберете модерни разцветки. За предпочитане са неутралните цветове пред наситените ярки акценти.

Не се притеснявайте да изберете монохромно спално бельо в бяло, неслучайно луксозните хотелски стаи разчитат именно на такова.

Заменете старите спални платове с нови

Каквито и методи да приложите, ако спалното ви бельо е с избледнели цветове, опърпани краища и вече отпусната материя, няма как да внесете луксозност, ако не го замените с нови качествени платове. За целта PoPijami.bg предлага луксозни алтернативи на добри цени, които да станат част от вашето изтънчено царство на сънищата.

Не прекалявайте с различните текстури и десени

Да, може да добавите малко пухкаво бяло одеяло в края на леглото или текстурирани калъфки за възглавници. Не е добре обаче да комбинирате повече текстури, както и елементи с еднаква текстура във всяка част на леглото. Тук важи правилото, че по-малкото всъщност е повече и по-добро.

Дръжте леглото винаги оправено, спретнато и подредено

Идеалното подпъхване е част от хотелски безупречната визия на вашата спалня. Ако сте избрали правилният размер чаршафи, то трябва да имате възможност да сгънете чаршафа в ъглите на леглото до получаване на перфектен ръб по метода “hospital corner”.

Чудите се защо ваша позната глади спалното бельо? Идеално изгладените и изпънати спални платове без гънки добавят нотка луксозност, която и най-луксозния спален артикул в магазина не може да ви осигури.

Изпробвайте тези лесни трикове и се убедете сами как семплите, но адекватни решения могат да внесат доза изтънченост, без да е необходимо да влагате сума пари.