0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Изкуството да спиш комфортно: Съвети за избор на правилното спално бельо

  • Jul 07, 2022

Действително подходящият матрак е царят на комфортния сън. Спалното бельо обаче е достоен подгласник, особено що се отнася до предложеното усещане при допир. А докосването от спалните платове може да бъде превърнато в истинско изкуство или да направи некомфортен сънят дори и когато сте избрали най-добрия матрак.

За да си осигурите пълен комфортен ансамбъл за необезпокояван сън и добра нощна почивка е необходимо да обърнете сериозно внимание на избора на спалните платове. Тук ние идваме на помощ с няколко полезни съвети, които да ви доведат до правилното решение.

Какво стои в основата на комфорта

Когато говорим за брой на нишките на плата, то тук важи правилото, че качеството е по-важно от количеството. Няма едно мнение що се отнася до перфектния брой нишки на квадратен сантиметър, тъй като има особено значение самото качество на изработка, използваният за целта материал и начина на неговата обработка.

Броят на нишките може и да се използва като стандарт за качество, но в основата на мекотата и комфорта стои критерият доколко фини са те. Това зависи от самия процес на изтъкаване и довършителните работи при изработката на платовете. Затова на първо място, търсете качествен спален текстил от надежден производител.

Кои материи предлагат по-голям комфорт

Когато става въпрос за спални платове, най-често спряганите материали са памук, лен, коприна. Това е така, защото това са естествени суровини, чиито основен плюс е изграждането на дишаща материя, подпомагаща правилната регулация на температурата на тялото. Впрочем, този аспект също играе важна роля за комфортния сън. Особено ако имате проблем с нощно изпотяване е най-добре да се ориентирате към подобен тип материи.

Зад класическия мек облак от чаршафи обикновено стои един основен виновник и това е памукът. Качественият памук с по-дълга нишка и специален начин на усукване осигурява на съня онази комфортна подкрепа, от която винаги сте имали нужда.

Към преимущественото удобство на материала добавяме и екстра плюсове като натурална хипоалергенност, дишаща материя, лесна поддръжка и значителна дълготрайност на платовете. Затова 100% памукът винаги е сигурно решение що се отнася до който и да е тип спално бельо.

PoPijami.bg предлага преимуществено памучно спално бельо от качествена 100% естествена материя. Изберете отличната цена на нашите артикули и се погрижете за повишаване качеството на вашия сън, защото то ще подобри качеството и на вашето ежедневие.

Какво друго може да повлияе на комфорта по време на сън

Ако сте от хората, които обичат да се завиват с одеяла или олекотени завивки, за максимално приятно усещане по време на сън е добре да ги облечете в подходящи чаршафени пликове. Текстурата на одеялото, може да дразни кожата дори и без да го осъзнавате, затова по-доброто решение е да си осигурите памучен допир и в този случай.

Тук ще ви е необходим плик с подходящия размер, тъй като в противен случай одеялото ще се изхлузва и няма да е разпределено равномерно. На същия принцип трябва да действате и когато сте избрали топлината на олекотените завивки.

Като става въпрос за изхлузване, важен елемент от комфорта е стегнатото и спретнато разполагане на спалните платове. Ако те не са подпъхнати добре и се разместват и нагъват през цялата вечер, едва ли ще получите мечтания облачен комфорт.

Закупили сте перфектното меко спално бельо, което гали нежно кожата, но след няколко пранета тези качества сякаш са се загубили? Запознайте се с друга наша статия, в която ви даваме съвети как да перете правилно спалното бельо за запазване на перфектния комфорт след всяко изпиране.