0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Предпазете се от алергиите, породени от спалното бельо

  • Aug 22, 2019

В домакинството ни няма предмет, който да получава толкова малко внимание, колкото матракът! Малко известен факт е, че около 10% от хората по света са свръхчувствителни към акари. Симптомите могат да бъдат различни - задух, болки в гърлото, астма или кожни. Алергиите са нещо изключително неприятно, а когато развалят и добрия сън, тогава вече са нетърпими! Много от вас са се сблъсквали с този проблем и знаят, че изборът на всеки елемент от спалнята става изключително труден. Нека направим избора по-лесен, в името на здравето!

Медиците съветват…

Консултирахме се с експерти, които споделиха, че спалното бельо трябва да е бяло, без никакви шарки, а в изработката му да няма наличие на лепила и копчета, които биха допринесли за развитието на още алергии. Изключително важно е мястото, на което спите, да се проветрява и да няма висока влажност.

Допълнителните препоръки са спалното бельо да се пере на 60-градусова температура. Ако имате домашни любимци и те са със свободен достъп до вашата постеля, ще бъде по-добре да го ограничите. И още нещо! Плюшените играчки е редно да се перат често, защото те са най-неочакваните преносители на акари. 

Спално бельо, което не предизвиква алергии?

Не съществува такъв тип спално бельо! Само и единствено добрата грижа към него ще предотврати появата на алергии. Не става въпрос за тъканта, а за устойчивостта на спалното бельо при пране. Най-добрият избор в такъв случай е материал, който може да се пере най- малко на 60 градуса, за предпочитане до 95 градуса.

Съществен извод е, че полиестерът не е от най-подходящите поради своите свойства. Както казахме по-горе, цветното спално бельо не е за предпочитане, защото след няколко пранета ще избледнее и ще изглежда износено.

По-добре закупете бяла завивка от памук или смесена, която ще издържа на по-високи температури в пералнята. Препоръчваме през лятото завивката да носи прохлада! Тежките завивки задържат топлина, което би спомогнало за развитието на акарите.

Изберете спално бельо с високо качество и утвърден произход. Така ще бъдете сигурни, че освен комфорт, спокойствие и удобство през нощта си осигурявате и защита от алергии.

Разгледайте пълната гама продукти в раздел „Спално бельо” и изберете подходящите за вас модели. Ако сте убедени в избора си - свържете се с нас. Нашите консултантите ще ви съдействат да намерите най-доброто за вас решение. Всички продукти в онлайн магазина на POPIJAMI.BG са с гарантирано високо качество и доказан произход. Убедете се сами!