0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
 • Вход / Регистрация
 • Моят профил
media

Не харчете и лев на черния петък, преди да сте прочели това

 • Nov 13, 2019

През последните години, покрай Хелоуин и Свети Патрик в България се настани и черният петък. За разлика от безобидните уж страшни маски на Хелоуин, черният петък не е безобиден. По време на черният петък може да направите изгодни покупки, но може и да се окаже, че петъкът е бил наистина черен. Загубили сте пари. Ето няколко съвета, как да избегнете това.

 1. Не си купувайте неща, от които нямате нужда

Една от не до там добрите практики по време на черния петък е търговците да ви подлагат на натиск да купите нещо, от което нямате нужда. Не се поддавайте на този натиск, защото изгодна сделка за ненужна вещ няма.

Преди да купите каквото и да било, задайте си въпроса: наистина ли имам нужда от това или ще го купя, защото мога да си го позволя?

Купувайки си неща, от които нямате нужда, се лишавате от възможността да купите това, което ви трябва, да отделите пари за следващата си почивка или просто „за черни дни“.

 1. Убийствено ниски или убиващи са цените

Ако сте като повечето хора, то познавате добре цените на нещата, които купувате редовно, но не и на нещата, които се купуват сравнително рядко (и есетествено са по-скъпи). В случай, че сте решили по време на черния петък да си купите именно едно от тях – внимавайте с цената.

Това, че търговецът твърди, че цената е „убийствено ниска“, още не означава, че е така. Ако се подведете по твърдението за ниска цена, може да се сдобиете с кафе машина (напр.) на „убийствено ниска“ цена, която ще можете да си купите по-евтино в понеделника, след черния петък.

Преди да натиснете бутона „Купи!“:

 • консултирайте се с някого, когото познавате, а той е информиран за цените на този пазар;
 • вижте оферти за желаната стока, в които тя не е с промоционална цена;
 • проверете цената на стоката в Amazon, eBay и AIliExpress

Направете покупката си, след като сте проучили пазара. Не вземайте неинформирани решение, защото така може да станете жертва на недобронамерени търговци.

 1. Цената не е всичко

Жестоката конкуренция на пазара доведе до това, редица производители да понижат качеството на продуктите си, за да предложат по-ниски цени. Освен това се появиха продукти-заместители, както и имитиращи продукти.

Правейки избора си за покупка, не подценявайте качеството. Често евтиното излиза по-скъпо. Търсете пресечната точка между качеството и добрата цена.

Насочвайте се към брандове, които се позиционират, като предлагащи качествена, а не евтина стока.

 1. От кого купувате?

Глобалната мрежа има своите предимства, но крие и опасности. Не купувайте от сайтове, които не са ви познати и не знаете дали са сигурни. Като минимум си задайте въпросите: Кой всъщност стои зад този сайт? Има ли посочен физически адрес и телефон? Какво пише по форумите за този сайт? Някой мой познат или приятел купувал ли е от него и останал ли е удовлетворен?

Едва след като се убедите, че сайтът е надежден, можете спокойно да преминете към покупка.

 1. Не пропускайте изгодна покупка само заради предубеждение

Много хора са скептични към черния петък, защото се страхуват да не станат жертва на измама. По тази причина се въздържат от покупки. Ако сте от тях – рискувате да изпуснете сделка, която наистина е изгодна.

Направете списък с желаните покупки, които отдавна отлагате, защото парите все не ви стигат за тях. После отделете време да прегледате офертите за въпросните продукти по време на черния петък. Може да се окаже, че ще сключите наистина изгодна сделка.

Повечето търговци са добронамерени и осъзнават, че успехът им зависи от това да създават дългосрочни отношения с клиентите си. Така че наистина можете да сключите добра сделка. А от недобронамерените вече знаете как да се опазите.

 1. Използвайте черния петък, за да постигнете още по-ниска цена

Много търговци ще ни се разсърдят, че ще ви разкрием този трик, но ние ще го направим въпреки това.

Ако черният петък ви хване финансово неподготвени – можете да използвате една малка хитрост, за да направите още по-изгодна покупка, на по-късен етап. Влезте в сайта от който ще купувате и отидете на страницата с продукта, които искате. После натиснете бутона купи и следвайте стъпките до страницата, на която трябва да въведете данните от банковата си карта. Излезте от сайта през тази страница, като просто кликнете на Х в горния десен ъгъл и го затворите.

Така най-вероятно ще попаднете в т.нар. „ремаркетинг лист“. Т.е. анонимен списък на хора, които са започнали покупката си, но не са я довършили. За да спечелят парите на тези хора, търговците често са им подготвили още по-изгодно предложение от това, от което са се отказали. Ако е така и във вашия случай – какво по-хубаво от това. Хем изгодна покупка, хем тогава, когато можете да си я позволите.

 1. Черен петък от сега, та чааак до Коледа

Числото 7 избрахме за нашето предложение към вас. Не защото трите 7 в казината носят най-висока печалба, не и защото чудесата на света са 7. Защото 7 е символ на сплотеност и се смята за добър знак в отношенията. В тази връзка те каним да се присъединиш към клуба на приятелите ни. Така черният петък ще продължи за теб чак до Коледа.

Най-добрата част - предложението не е обвързано с покупка. Просто трябва да отидеш на popijami.bg, да скролнеш до долната част на страницата и да въведеш имейла си в полето до „Стани наш приятел и вземи най-доброто предложение, което можем да си позволим!“

Ако го направиш, ще ти изпратим промо код за 10% отстъпка, който можеш да използваш до Коледа. Така ще си сигурен, че ще можеш да се възползваш от цените ни за черния петък до тогава. А защо само до Коледа? Защото тогава ще те изненадаме с неустоимото си Коледно предложение.

Не пропускай тази наистина добра възможност, защото тя ще остане в сила само 48 часа и не планираме да я повторим скоро. Отиди на popijami.bg  още сега и нека станем приятели.

В наше лице ще намериш лоялен партньор, който се придържа към правилата на честната търговия и гради доброто си име на производител вече ХХ години. Ние никога няма да те подведем, защото всеки приятел ни е ценен.

До скоро и ще се радваме да те видим от другата страна – в клуба на приятелите ни.