0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

За по-дълъг живот на нашето спално бельо

  • Aug 15, 2019

За по-дълъг живот на нашето спално бельо

Всичко хубаво трае кратко и нищо не е вечно, но защо да не удължим живота на нашите завивки? Повечето от нас не отдават голямо значение на прането, а то е ключът към здравината на тъканите и запазването на тяхната цялост. Не всичко е толкова лесно, колкото очаквате - почистващият препарат и програмата за пране - два важни фактора, които никога не трябва да пренебрегвате.


За спалния комплект

Всеки ден прекарваме по няколко часа в леглото, но завивките, чаршафите и всичко останало, което включва комплектът, трябва да се поддържа чисто. Кога сменяте чаршафите си или как трябва да ги перете, гарантираме, че това са въпроси, които изникват в главата на всяка домакиня.

Правилото за двете седмици… или едната

Ако сте от хората, които ги сменят веднъж месечно или по-рядко, имаме съвет - специалисти твърдят, че е най-добре да се сменят веднъж на 2 седмици. Може би не знаете, но в такава среда бързо могат да се разпространят акари, а те обичат изключително много влажния и топъл климат.

Какво могат да причинят те от своя страна - алергии или астма, които никога не са приятни. Препоръчваме тази група от вас, които страдат от алергии, потят се прекомерни, спят голи или пушат да изпират спалните си комплекти веднъж седмично. Ако вашият домашен любимец обича да спи на леглото, препоръчиваме същото действие.

Препарати, акари и още нещо…

За цветното спално бельо може да използвате перилни препарати с не толкова наситени аромати, а градусите да бъдат до 60 като в това включваме почти всички текстилни изделия и особено памука. Прането до 40 градуса защитава влакната, което ще удължи техния живот, но това на 60 убива акарите в тях. Вашето спално бельо е изработено от деликатна материя като коприна? Тогава изберете по-подход препарат, който не съдържа белина. Перилен препарат под течна форма или в прахообразна - всичко зависи от вас. Винаги четете опаковката на продукта.

Програмиране, но на пералнята

Програмата за пране зависи от материала, от който са изработени спалните ви комплекти. Памукът и микрофибърът може да бъдат пуснати в пералнята за цветно пране, но други материали, като сатен, вълна и коприна имат нужда от деликатна грижа и отделни програми за пране. Намерете малкия етикет на завивката и вижте инструкциите от производителя – лесно и хитро!

Огромен избор в POPIJAMI.BG

Посетете POPIJAMI.BG и разгледайте различните модели спално бельо, които са изработени от висококачествени материи. Пазарувайте разумно. Промоционалните цени не са за изпускане!