0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Дантелено спално бельо – съвременен прочит

  • Nov 07, 2022

Дантелата е синоним на нежност, невинност и ефирност. Когато говорим за спално бельо, тя е асоциация на лукс и изтънченост. В тази насока обаче с нея може много лесно да се прекали и от красив акцент в спалнята да се превърне в утежняващ елемент, излъчващ помпозност.

Обичате дантелата и търсите начин да я използвате в спалнята, за да ѝ придадете изтънченост, но не искате да утежните излишно обстановката? Позволете ни да ви дадем няколко съвета, с които да избегнете превръщането на ефекта в дефект.

Как изглежда стилното дантелено спално бельо

На първо място е важно да изберете правилния вид дантелено спално бельо. Когато става въпрос за детска или бебешка стая, изборът на спално бельо с дантелени драперии и множество ефирни елементи е някак по-оправдан, но е добре да внимавате и тук.

Изборът на спално бельо с много дантела не е и особено практичен, тъй като дантелата е един от текстилните елементи, които са най-придирчиви при поддръжка. Ако спалното бельо, на което сте се спрели има голямо количество висяща дантела, то най-вероятно ще се препоръчва прането му на ръка. Сами разбирате, че това съвсем не е предпочитан вариант, затова четете предварително указанията на производителя, преди да преминете към закупуване на феерия от спална дантела.

Ако искате спалнята ви да излъчва стил, лукс и изтънченост, а не пищна претенциозност, по-добре се насочете към рафтовете с „приглушено“ дантелено спално бельо.

Може да изберете спално бельо със здрава дантела само по кантовете на плата. Най-сигурният вариант, с който трудно ще прекалите, са спалните платове, при които дантелата е плътно прикрепена върху друг вид плат, без да се отделя от него, така че да виси. Тази алтернатива е и много по-лесна за комбиниране. С нея получавате търсената изискана нежност, без помпозно отегчаване на интериора.

Съвети за постигане на съвременна визия с дантелено спално бельо

За да не прекалите, е важно да заложите само на няколко спални елемента, в чийто платове има дантела. Ако изберете дантелени чаршафи, калъфки, пликове и кувертюра, неуспехът е почти гарантиран. Мислете за общата картина, когато закупувате всеки компонент от спалното бельо и се опитайте да комбинирате максимално чисто дантелените варианти.

Все пак искате да включите дантелена драперия до земята на леглото? За да запазите съвременната естетика е добре да покриете дантелената спална пола с плътна кувертюра или шалте с по-изчистен дизайн, без висяща дантела по него. Изградете и трети слой с дантелен принт и така ще постигнете желания ефект, без да прекалявате.

Следвайте тези хитрини и ще постигнете рафинирана елегантност в спалнята. Така едновременно ще ѝ придадете изтънченост във визуален аспект и ще се погрижите за практичния фактор – поддръжката на спалните платове. А при нас ще откриете разнообразие от качествено спално бельо, с което може да изградите стилна спалня, без особено усилие.