0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Как да изберем правилното шалте за спалня

  • Sep 19, 2022

Шалте, кувертюра, покривало – как да изберем най-подходящите за семейната или гостната спалня, или пък за стаята на детето? В настоящата блог статия ви даваме няколко насоки, които ще ви бъдат от полза за вземането на правилното решение и оборудването на спалните помещения с перфектния спален аксесоар.

Първите неща на първо място – правилният размер шалте за спалня

Това е една от основните отправни точки, които трябва да следвате. Измерете леглото, за което ще използвате покривалото и съобразете покупката с този размер. Дори и да сте сигурни в това, че спалнята ви е стандартна, ви съветваме да не пропускате тази важна стъпка.

Друг важен аспект тук е какъв завършек искате да постигнете с шалтето. Може да изберете то да стига до земята, което придава балдахинова луксозност, или пък да заложите на класическо разполагане върху целия матрак и малко под него. Затова не забравяйте да измерите и височината на матрака, както и тази на рамката на леглото.

Търсете качествено шалте, което ще ви служи дълго време

Една качествена кувертюра наистина ще остане за дълго във вашия дом. Затова не се притеснявайте да отделите малко повече средства при първоначалното ѝ закупуване. В PoPijami.bg ви предлагаме страхотни оферти от български и чуждестранни производители, които сме подбрали специално, за да улесним избора ви.

Видове шалтета за спалня

Произвеждат се различни видове шалтета за спалня, като тук най-често се говори за еднолицеви и двулицеви. Еднолицевите могат да бъдат и с изкуствена вътрешна част, чиято функция е да задържи шалтето от по-хлъзгава материя върху леглото. Те са подходящи в случай, че искате да използвате плата само като покривало за легло, което ще бъде свалено преди лягане.

Двулицевите кувертюри могат да се използват и от двете страни. Някои от тях са с различен цвят и/или десен, което ви предлага по-голяма вариативност.

Ако желаете да използвате шалтето като лека завивка, най-добре е да заложите на двулицева кувертюра. Те могат да бъдат по-тънки и леки или пък по-плътни и осигуряващи по-голяма мекота.

Шалте, съобразено с цялостната визия на спалнята

Не на последно място е факторът естетика. Тук е важно да се съобразите не само с интериора на стаята, но и с цвета, стила и десените на спалното бельо, което имате. За да постигнете наистина луксозен завършек с избраното от вас шалте за спалня, е необходимо да се погрижите за пълната хармония във визуалната естетика на помещението.

Имат значение не само цветът и десенът на покривалото, но и капитонирането му, наличието на допълнителни елементи като пискюли, драперии, кантове, дантели и прочие.