0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Как да изберем зимно спално бельо

  • Feb 03, 2023

Настъпят ли първите студени дни сме готови да дадем всичко само и само да не напускаме топлото легло до края на зимата. Уви, това е почти невъзможно, защото колкото и да е студено навън, времето не спира да върви с пълни обороти.

Всяка сутрин, когато алармата звънне е толкова трудно да напуснем топлите завивки. От този момент копнеем за вечерта, когато отново ще се потопим в прегръдката на уютното ни легло. Подходящото спално бельо може да ни достави комфорта и топлината, които са така важни през зимата. Ето защо е важно да знаете как да изберете правилното зимно спално бельо.

Готови ли сте да се сгреете през студените дни? Следвайте нашите съвети, но внимавайте, защото така ще ви е още по-трудно да се отделите от топлата прегръдка на любимите завивки.

Какво да включите в зимното спално бельо

Зимното облекло изисква от нас поставянето на няколко слоя дрехи. Това с пълна сила важи и за подготовката на спалнята през студените месеци. Разбира се, всеки има предпочитана температура за спане, но през зимата е добре да се подготвим с няколко допълнителни завивки.

Нека започнем от долу на горе. Поставете одеяло между матрака и долния чаршаф. Това допълнително ще изолира леглото ви и ще създаде уют.

Следва да обърнете внимание на долния чаршаф и пликовете за одеялата, с които ще се завивате. Препоръчваме ви да изберете памучни чаршафи, защото те позволяват на тялото ви да диша, без да го охлаждат.

Най-важната част от спалното бельо през зимата е завивката. Плюшеният микрофибър е подходящ материал, който е направен от 100% полиестер. Неговите качества са изключителната му мекота и топъл допир.

Най-комфортните и топли материали за зимно спално бельо

Ако искате да се чувствате комфортно и топло през дългите зимни нощи, трябва да инвестирате в подходящо спално бельо. Някои материали осигуряват повече топлина и мекота от други. А не е ли това най-важното за вашия уют през зимата?

Класическият памук е един от най-предпочитаните материали за зимно спално бельо. Една от главните причини е достъпната цена, но памукът е материал, който осигурява топлина на тялото. Въпреки това, памучните завивки не спарват тялото, което осигурява допълните комфорт докато спите.

Топлият фланел е популярен плат, който е направен от 100% памук. Фланенът е изработен от къси влакна, които осигуряват мекотата на завивките. Този плат е много лесен за поддръжка, защото не изисква гладене и не се свива при пране.

Сатенът е също подходящ плат за зимно спално бельо. Той е известен с високата си терморегулация – охлажда тялото през лятото и го затопля през зимата.