0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Как да оправяме спалнята си бързо и лесно

  • Dec 06, 2022

Оправянето на спалнята е едно от най-досадните занимания, която оставяме за през уикенда. И така вместо да прекараме почивните дни в забавления, ние трябва да отделим няколко часа, за да сложим ред в хаоса в спалнята.

Може би нямаше да ни мързи толкова ако знаехме техники, с които да съкратим времето за оправяне на спалнята. Споделяме няколко съвета, които се надяваме да ви помогнат за по-лесно и бързо оправяне на спалнята.

1. Организирайте дрехите си

Всички познаваме стола. За някои това може да не точно стол, а друга мебел, която се използва вместо гардероб. Там захвърляме дрехите, които не сме сигурни дали ще облечем пак, но пък е хубаво да са ни под ръка.

Този лош навик да трупате дрехи извън гардероба създава излишен хаос и стрес във вашата спалня. Колкото и да не ви се вярва това може да допринесе към влошаване на качеството на съня ви.

2. Научете се да се разделяте с ненужното

Има много неща, които събираме с идеята, че може да ни трябват някой ден. Време е това да се промени.

Отървете се от всеки предмет, който не сте използвали през последните 6 месеца. Използвайте правилото "един влиза, един излиза", за да решите кои предмети ще останат.

3. Използвайте декоративни кутии за съхранение

Има много декоративни кутии, които можете да съчетаете с интериора на спалнята и да използвате за съхранение на вещи. Това е интелигентен начин да съхранявате нещата, от които се нуждаете, без да внасяте безпорядък в стаята.

4. Начин за бързото и лесно оправяне на леглото сутрин

Може да ви мързи да си оправяте леглото всяка сутрин, но това може да е свежо начало на деня. Това може да бъде едно много добро сутрешно упражнение, с което да се разсъните.

Ако отделяте време за това, можете да се насладите на резултата от красиво легло като от страниците на списанията. Не мислите ли, че това е добро начало на един прекрасен ден?

Истината е, че за да постигнете по-подреден вид на стаята си трябва само да оправяте леглото си всека сутрин. Спалнята заема най-голяма част от стаята ви. Когато тя оправена и самата стая ще изглежда подредена и спретната.

Като за начало сгънете прилежно вашето одеяло и го приберете на място, на което няма да се вижда. След това хубаво изпънете долния чаршаф и поставете шалтето или покривало отгоре му. Добавете декоративни възглавници, които да са в тон с останалата част от спалното бельо.

Воала! Резултатът е красиво оправено легло, което освобождава спалнята от атмосферата на стрес.

5. Златното сечение в оправянето на спалнята

Всички знаем, че дори в изкуството има математика. Същото важи и за правенето на легла. Съществува златно сечение, което ще ви помогне да създадете най-добрия вид на леглото си според неговия размер.

  • Единично легло

Трябва да внимавате с възглавниците, защото ако сложите прекалено много, леглото може да изглежда по-малко и претрупано.

  • Двойно легло

Тук има повече място за творчество, но ви предлагаме да се придържате към семплото решение. Например, добавете две големи бели възглавници, след това две възглавници, а след това две правоъгълни възглавници.

  • Кралско легло

В този случай можете да добавите три реда големи възглавници. Завършете визията като поставите две квадратни възглавници в центъра.