0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Как да съчетаете цветовете в спалнята

  • Dec 16, 2022

Спалнята е нашето любимо място за почивка и релакс. Наша задача е да направим това помещение оазис на спокойствието. Това може да бъде постигнато с правилната подредба и интериор, които да ни носят чувство на уют и топлина.

Един от най-важните елементи на интериора, който носи палитра от емоции са цветовете. Правилно подбраните нюанси могат да предизвикат много усещания, които или ще ни предразположат към по-качествена почивка или ще събудят съзнанието ни.

Бялото или други неутрални цветове отдавна не са сред най-предпочитаните в интериора на спалнята. Вярно, че светлите цветове се възприемат по-лесно от очите, но и мебелите и стените много лесно се цапат.

Няма цветови съчетания, които да са табу. Всеки има свободата да избере най-подходящите според него цветове за спално бельо. Има обаче няколко неписани правила при съчетанието на цветовете, които ще са ви от полза.

Съчетание между студени и топли цветове

Цветовете могат да създават илюзията за по-малка или по-голяма стая, за по-светла или по-тъмна. Правилното им подбиране може да създаде един необичаен облик на спалнята ви.

Пример за това е използването на студени нюанси, ако искате да създадете илюзията за по-голяма стая. Студените цветове може да се съчетават с други студени цветове. Това придава допълнителна строгост на интериора, но без съмнение и много стил.

Студените цветове, които са много по-често предпочитани за интериора на спални са сиво, маслено зелено, пастелено синьо и бордо.

Топлите цветове също успяват да пресъздадат специална атмосфера в спалнята. Те са много по-предпочитани за използване в интериора за съпружеска спалня, защото засилват чувството за романтика и топлота.

Най-предпочитаните топли нюанси са кремаво, прасковено, мента или бледо розово. Тези цветове лесно се съчетават с други по-ярки нюанси.

Все по-модерни стават интериорите, в които се съчетават два оттенъка на един цвят. По-този начин лесно се комбинират цветовете на стените, мебелите и декорациите като възглавници, завивки и килими.

Стилни комбинации от цветове за вашата спалня – съвети

Планирането на интериора за вашата спалня може да е много забавно и приятно занимание, ако знаете от къде да започнете. Доброто планиране дава гарантиран успех във всяко едно начинание.

Първо и най-важно - изберете цвета и текстурата на стените, преди да купите мебелите. Предлагаме ви да изберете ярки цветове, които ще ви дадат усещане за спокойствие. Едва след това започнете да купувате мебели и ги съчетайте с цвета, който вече сте избрали.

Доказано е, че ярките цветове повдигат настроението ни и ни правят щастливи. Ако искате да се чувствате така докато сте във вашата спалня, добавете към интериора ярки цветове. Не е задължително да боядисате стените си в крещящи нюанси. Просто добавете детайли към интериора с ярък цвят и ще постигнете положителния ефект, който търсите.

Ако желаете да създадете по-спокойна атмосфера може да заложите на успокояващи пастелени цветове. Те създават усещането за мекота, релаксация и могат да подобрят качеството на почивката ви. Светлите нюанси имат един малък недостатък спрямо ярките. Те са поддържат по-трудно и по-лесно се замърсяват.

В интернет пространството ще намерите свежи идеи как да съчетаете цветовете в интериора на вашата спалня. Използвайте въображението и креативността си за да създадете един стилен кът за почивка.