0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Кой не обича пижамите?

  • Mar 15, 2019

Кой не обича пижамите? Навярно такива хора ще се намерят, но са изключително малко. Пижамите са страст. Те са мания. Проучвания доказват, че има хора, които купуват по-често пижами, отколкото блузи, дънки и др. Хора, които обичат спалнята им да е заобиколена от поне няколко модела и да ги сменят според настроението си. Нека не забравяме и друг важен факт – пижамите никога няма да ни наранят, няма да ни изоставят. Те са винаги до нас и са правилният партньор в леглото. Всяка жена се чувства елегантна, секси и щура с нашите уникални и висококачествени продукти. И ако си мислите, че тази мания е от съвсем скоро - не сте прави! Нека обърнем внимание на историята.

Думата „пижама” произлиза от индийската дума “piejamah”. Така индийците наричат широките панталони, които се връзват на кръста.

Смаяни от видяното, британските колонисти решават, че пижамата е удобна и за следобеден сън. Толкова били възхитени от това облекло, че започнали да спят с него и през нощта.

До Първата световна война жените в Европа не носили пижами. По време на войната обаче те открили, че пижамите са удобни както за спане, така и за шетане из къщата. Това течение се превърнало в тенденция за отрицателен период от време.

 През 1920г. американците също започнали да носят пижами. Разбира се, те също били възхитени.

Първите хора, които носели пижами, освен индийците, са били иранците и турците (носели т. нар. дневни пижами). Дневната пижама е създадена от дизайнера Пол Пойре. До ден днешен в азиатските страни хората носят пижами целодневно.

Фактите са си факти. Когато говорим за пижами винаги едно име е пред останалите...

Онлайн магазинът POPIJAMI.BG е създаден от един от най-изявените текстилни производители на българския пазар – фирма "Диоск" ЕООД. Всички продукти са изработени от висококачествени материали и осигуряват удобство и нежен допир.

В раздел „Жени” ще откриете богато разнообразие от дамски нощници, дамски пижами и долни части. Разгледайте нашите страхотни модели и изберете най-подходящия за вас. Доставете си ненадминат комфорт и удобство. С нашите продукти всяка вечер ще се пренасяте в свят изпълнен с положителни и страстни емоции. Гарантираме ви го! Не губете време. Усетете промяната още днес.