0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Лятно спално бельо – тенденции и материали

  • Feb 25, 2023

Летните горещи нощи могат да бъдат изпитание за качеството на съня ни. Колкото и да обичаме лятото дори през късните часове на денонощието температурите остават високи, което едва ли ще осигури най-приятните условия за сън.

Сигурни сме, че сте опитвали какво и не да се разхладите и да спите спокойно. Спането на пуснат климатик не е препоръчително, но има други начина, с които да охладите тялото си през летните вечери. Спалното бельо е това, което може да промени условията на спане и да ви осигури допълнителен комфорт.

Охладете се през летните вечери – материали за лятно спално бельо

Ако искате да се насладите на максимално качествен сън през летните месеци трябва да изберете спално бельо, което ще осигури прохлада за тялото ви. Лятното спално бельо трябва да е изработено от материал, който абсорбира влагата. Представяме ви някои от най-подходящите платове, които притежават това свойство.

  • Лен

Този абсорбиращ материал е изработен от влакна от растението лен. Това е здрава и издръжлива тъкан, която често се използва в спалното бельо, покривките за маса и дрехите. Ленът е известен със способността си да регулира телесната температура, което го прави популярен избор за изработката на спално бельо подходящо за лятото. Завивките и чаршафите от лен се предлага в много елегантни дизайни.

  • Бамбук

От влакната на растението бамбук също може да се изработи спално бельо. Много хора, които предпочитат използването на устойчиви материали, избират бамбукови чаршафи и завивки. Спалното бельо изработено от бамбук е изключително еластично и здраво. Други предимства на бамбука са устойчивостта на влага и хипоелергенните му свойства.

  • Ранфорс

Няма как да не включим плат направен от 100% памук в списъка с най-подходящите материали за спално бельо. Това е средно фина тъкан, която има термо регулиращи и хипоелергенни свойства. Този плат е лек и не позволява на тялото да се спари, защото го покрива нежно.

Цветове, тенденции и дизайни за стилна спалня

Освен място за почивка, спалнята е стая, която може да декорирате според собствените си предпочитания. Това е вашето лично пространство, което споделяте само с вашия партньор, за това може да създадете уют и комфорт за двама ви.

Флоралните мотиви са любими на много хора, защото придават свеж вид на интериора. На пазара може да намерите много интересни модели, които да съчетаете с други части от декорацията на вашата спалня.

Ако предпочитате по-семпла визия, спално бельо в неутрални цветове е правилният избор. Когато избирате цветовете за интериора на вашата спалня трябва да знаете, че ярките нюанси могат да ви подействат енергизиращо, вместо да ви настроят за почивка.