0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Микрофибър или памук – кое да изберем

  • Dec 02, 2022

Трудно е да се откъснеш от сладкия сън сутрин и да оставиш топлите чаршафи. Цял ден мечтаем за мига, в който ще се върнем в копринената им прегръдка.

Ето защо сме склонни да прекарваме дълго време в търсене на най-уютните чаршафи и завивки. На пазара има толкова много текстилни материи, че понякога е трудно да ги разграничим и да направим подходящ избор.

В тази статия ще разгледаме предимствата на две от най-разпространените материи за спално бельо – микрофибър и памук. Ще се опитаме да сравним двата текстилни материала, за да ви помогнем да изберете този, който ще ви носи най-голям комфорт.

Памучно спално бельо – предимства

Както всички знаем, памукът е един от най-древните текстилни култури, които човечеството познава от векове. Той е най-известният материал в продължение на повече от 7000 години. През това време памукът се използва в много области на текстилната промишленост. Това е достатъчно доказателство за неговото качество.

Всички знаем, че памукът лека материя, която позволява на тялото да диша. Този текстилен материал е много предпочитан поради удобството и мекотата си. Памучните дрехи и завивки не предизвикват раздразнение по кожата.

Памукът е устойчив на често пране и поддържа топла температура, което е две много важни неща, когато става въпрос за избор на материал за чаршафи. Памукът е издръжлив и по-достъпен в сравнение с материалите в този списък. Нашият съвет е да изберете памук с по-дълги влакна, защото този вид е по-мек.

Микрофибърно спално бельо – предимства

Микорфибърът е текстилна материя от синтетични влакна. Микрофибърните нишки са изключително тънки и леки в сравнение с някои други платове, но това не ги прави по-малко издръжливи.

Този материал най-често се използва за производството на спортни дрехи, поради свойството си да абсорбира влагата от тялото. Спално бельо от микрофибър е много подходящо за летния сезон. Микрофибърните чаршафи, завивки и пижами поддържат кожата хладна и суха дори през най-горещите летни вечери.

Изработеният текстил от микрофибърни частици е едновременно здрав и мек. Това допринася допълнително за комфорта, който носят микрофибърните завивки.

Как да изберем – сравнение

Няма много съществени разлики между микрофибър и памука. Нишките на двете текстилни материи са здрави и устойчиви на разтягане. Памукът и микрофибърат са подходящи за спално бельо и пижами за горещите дни, защото имат абсорбиращи и дишащи свойства.

Основната разлика може би се явява в поддръжката на спалното бельо. Микрофибърът е плат, който се пере по-лесно, качествено и изсъхва по-бързо от памука. Памукът е по-скъп от микрофибърния материал, защото изисква повече разходи за обработка.

Защо материята на спалното ни бельо и пижама е толкова важна

Една трета от деня ни преминава в сън и почивка. Като се замислим, това е доста голяма част от живота ни, защо не я направим приятна? Искаме да се чувстваме удобно в дрехите, които носим, същото трябва да важи и за спалното ни бельо и пижамите.

На пазара има много голямо разнообразие на памучно спално бельо и пижами. Но има и голямо предлагане на подобни дрехи и завивки изработени от други материи. Когато дойде моментът за избор на спално бельо се замисляме, коя е най-подходящата материя.

Без значение, дали предпочитате микрофибърно спално бельо или памучно, може да намерите голямо разнообразие от цветове и дизайни на PoPijami.bg.