0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Намерете точния комплект пижами

  • Apr 25, 2024

Изборът на нов комплект пижами може да е вълнуващ момент, за хората, които обичат да си купуват нови дрехи, включително пижами. Но огромният избор, който пазарът предоставя може да се окаже доста объркващ.

Вероятно ви е случвало да изберете повече комплекти пижами, които харесвате и се колебаете дълго кой е точният комплект за вас. Разбира се можете да си купите няколко, но е по-хубаво да изберете един комплект, съдържащ всички качества, които търсите вместо са се отрупвате с пижами. Често хората си купуват сезонни пижами, като според различното време навън обличат различна пижама.

В тази статия ще помогнем на тези, които трудно избират подходяща пижама и често се чудят между различни модели. Ще ви обясним как да изберете пижама за всеки сезон, която да е едновременно удобна, стилна и да ви пасва идеално.

Комплект пижами - изберете точния размер и обърнете внимание на качеството и комфорта

Основно нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на комплект пижама е размера и комфорта, който усещате, когото облечете пижамата. Правилният размер е ключов за това да чувствате пижамата удобна и комфортна. Не избирайте твърде стегнати пижами, които не ви стават, защото ще е неудобно и неприятно за вас да спите в тях. Същото важи и за прекалено широки и големи. Ако няма правилния размер от комплекта, който сте си харесали, преминете към друг, който харесвате.

Изберете пижама, който ви дава свобода на движенията, не е твърде прилепнала, нито твърде широка. Обърнете внимание на това как я усещате на допир до кожата ви. Заложете на меки материи, като памук или вискоза. С тях ще се чувствате максимално комфортно и удобно. 

Избягвайте материи, дразнещи кожата или причинявайки алергии, с тях ще спите трудно, ще ви е неудобно и могат да навредят на здравия вид на кожата ви, водейки до зачервявания.

Сезон и климат

В зависимост от сезона и климата избере подходящ модел пижама. За лятото са подходящи прохладни, широки комбинации, къси панталонки и блуза или потник и дори нощници, за да се чувствате удобно. Изберете проветриви материи за лятото, а ако търсите пижама за през зимата е хубаво да заложите на такава с допълнително пух и изолация, за предпазване от студа.

Доста хора предпочитат да използват пижамата си целогодишно Ако и вие търсите такъв вариант е добра идея да се спрете на пижама с дълъг панталон и ръкав, която не много подплатена и дебела, за да е подходяща за различните условия. 

Стил и тенденции 

Комплектите пижами, както всички други дрехи освен удобни и практични, трябва и да ви харесват. Външният вид на пижамата е ключов елемент, за да направите своя избор. И ако се чудите на какви цветове да заложите, за да изглеждате добре и да следвате тенденциите, има няколко варианта, с които няма как да сбъркате.

За по-топлите месеци в момента са модерни пастелните елегантни цветове и фините материи и детайли. Също така и ретро модели, чиято горна част е риза на каре с копчета станаха изключително желани и харесвани, както от жени, така и от мъже. Те са подходящи и модерни, както за зимата, така и за лятото.

Друга тенденция, подходяща за всеки сезон са забавните декорации и елементи, закачливи картинки, комбинация от цветове и форми. Те внасят настроение и различни елемент в дизайна.

Освен тези съвети, когато купувате своя комплект пижами е хубаво да се замислите дали искате да е направена с грижа към природата. Ако сте от хората, които държат да се спазват екологичните стандарти и да се използват устойчиви и екологични материи, можете да изберете материи, като тенсел и органичен памук.

Следвайки тези прости съвети за избор на точния комплект пижама, ще можете да изберете качествена, удобна и красив нощна дреха за вас, която отговаря на всичките ви изисквания. Не правете компромис с качеството, материята и това дали ви харесва даден продукт, за да може да сте доволни от избора си и да ползвате пижамата дълго време.