0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Спално бельо от памучен сатен – качества и предимства

  • Jan 13, 2023

В търсенето на перфектното спално бельо най-вероятно вече сте попаднали на няколко вида памучни материи, за които не знаете нищо друго, освен тяхното наименование. Ние ще ви помогнем да се ориентирате в този все още непознат океан от варианти като опитни професионалисти, занимаващи се с производство и продажба на качествено и изгодно спално бельо от памучни материи.

Започваме с разясняване на това какво представлява памучният сатен - основна материя, използвана в производството на висококачествени спални платове. Ще разгледаме заедно и какви са неговите основни отличителни характеристики, както и дали специфичната материя има предимства пред традиционния памучен завършек.

Какво представлява памучният сатен

Памучният сатен има стопроцентово съдържание на памук. Това, което го отличава от традиционната памучна материя е технологията на преплитане на памучните нишки. Всъщност тук се използва същата техника на изтъкаване, която се прилага при изработката на класическия сатен, затова и е уместно определението да бъде използвано по този начин.

Характерното тук е, че по-голям брой нишки се подреждат в една и съща посока, обикновено при метод четири нишки върху една. При нормалната технология на тъкане на класическите памучни платове се редуват по една нишка и конкретният метод е едно върху едно.

Традиционният памучен плат има равен брой хоризонтални и вертикални нишки, докато при памучния сатен се създава материя с преобладаващ брой вертикални нишки. Именно това придава на тъканта специфичното гладко усещане.

Благодарение на специфичния многонишков модел на изтъкаване се получава доста по-плътна и гладка повърхност откъм лицето на плата. Едната страна е матова, а другата получава характерния за сатена блясък.

Памучен сатен спално бельо – какви са предимствата на завършека

На практика, когато видите надпис от сорта на „памучен сатен спално бельо“, думата „сатен“ се използва за означаване на специфичния финиш на материята, постигнат чрез гореописаната технология.

Неслучайно памучният сатен се разглежда като по-висококачествен от обикновените памучни платове. Както разбрахме в изработката му е вложен допълнителен процес, а и самият вид на материята прави спалното бельо с по-богато излъчване. Ето и кои са останалите му предимства.

Качественото спално бельо от памучен сатен има по-мек допир и осигурява деликатност и копринено усещане при докосване, в сравнение с платовете със стандартно изтъкаване.

Две са основните предимства на памучния сатен – неговото луксозно, пищно и разкошно излъчване, благодарение на създадения деликатен блясък и усъвършенстваната мека, ефирна и нежна гладкост при среща на кожата с плата. В крайна сметка се получава наслада за очите и за ръцете (и цялата кожа въобще).

Памучният сатен е подходящ и за подарък, тъй като изглежда доста по-луксозно от обикновения памучен завършек. Още при пръв допир притежателя на подаръка ще остане приятно изненадан от гладката прегръдка на луксозното спално бельо, която дава усещане за наистина високо качество. Идеален е за съвременни спални с изтънчен вид и усет към изчистения стил.

Гладката повърхност на сатена е по-устойчива на мокри петна и съответно улеснява при необходимост от почистване. Освен това по този плат е много по-трудно да се образуват гънки и набръчквания. Сатенът предразполага към по-голяма дълготрайност на цветовете и запазване на тяхната наситеност. Той пада разкошно върху спалнята и придава уникално излъчване на целия интериор.