0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Правилното хранене подпомага добрия и пълноценен сън

  • Sep 09, 2019

Това, което ядем е наше отражение... Храната рефлектира и върху ежедневие ни. Сънят е голяма част от него и често не му отдаваме голямо значение. Всяко нещо има нужда от внимание, особено ако прекарваме средно около 8 часа, правейки го. Нека приключим завинаги с глада в малките часове. Моля, пуканки и удобно легло, гарнирано с любим спален комплект!


Напитките и сънят

Хубаво е вечер да не прекалявате с храната и да забравите за енергийните и кофеинови напитки след 16 часа. Ако може да пропуснете и тези от тях, които ви карат да ходите по-често, отколкото ви се иска, до тоалетна. Дотук, добре! Ако усещате жажда е препоръчително да пиете вода или чай (не черен или зелен, защото имат диуретични свойства). Перфектните чайове за успокояване и по-лесно заспиване са тези с жълт кантарион, лайка, лавандула, маточина и валериана. Време е да съчетаете полезното с приятното.


Да обърнем внимание на храната и сънят

Това в колко часа се храните, каква храна и какво количество приемате, влияе на съня. Знаем, че вечерта е най-изкушаващата част от денонощието за похапване. Трупаме по-бързо килограми и непълноценен сън. Истината е, че тялото няма достатъчно време за усвояване на храната. Стомахът остава пълен и зает, държейки ви будни по-дълго време. Ако все пак изпитвате глад, то се старайте да хапнете поне 2 до 3 часа преди лягане. Тежката храна е една от основните грешки при вечерните ни прегрешения. Не се тъпчете с бързи храни, а вземете един банан, който ще ви помогне да заспите по-лесно. Пуканките също  са безболезнен, и не толкова калоричен, вариант, който ще ви засити. Избягвайте пържените храни, които са с различни подправки. Те се усвояват от организма най-бавно и трудно.

 

За важните изводи

Много по-лесно е да се отвори хладилникът, отколкото да се преборим с нещо, толкова силно, колкото глада или жаждата. Това е ясно на всички, но е по-добре да опитаме, защото си гарантираме по-добър сън и по-здраво тяло. Никой не е перфектен, но това не пречи да опитаме. Това как се храните, как се движите – всичко говори за вас самите и за начина, по който се отнасяте с най-ценното, което имате, а именно – вашето тяло!

 

Още нещо съществено

Когато се сетите за храна помислете за комфорта и удобството, което имате в момента. Помислете как трябва да се разделите с него, за да отидете до хладилника. Висококачественото спално бельо прави чудеса. Няма да искате да се разделите с него дори за секунда. Комфорт и уют съчетани с мекота, нежност и спокойствие. Какво имаме предвид? Посетете POPIJAMI.BG и разберете сами.