0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Сънят поддържа имунната ни система здрава

  • Sep 11, 2019

Сънят през нощта не е важен само за концентрацията и паметта, но и предпазва от различни болести. Нищо не може да го замени, дори и сънят през деня. Преместването на времето на часовника е изключително лесно, но не е така и при нашия организъм.

Вътрешният ни биологичен часовник се подчинява на свои собствени закони. Често се случва при преминаването от едно към друго часово време, хората да имат нарушения в съня, което се отразява на благосъстоянието им.

Безсънието е равно на заболявания

Дотук добре, но какво правите, ако не страдате от безсъние няколко дни, а всичко това продължава с месеци? Проучване твърди, че всеки четвърти човек страда от недоспиване, дори и без промяна на времето. Всичко това може да отключи сериозни хронични заболявания.

Истината е, че депресията също може да бъде породена от това. Учени доказват, че дълбокият сън помага за заздравяването на паметта, а това, което сте научили през деня, по този начин ще бъде трайно съхранено. Имунната система също се нуждае от почивка. Нека не забравяме колко приятно е да се отпуснете в леглото, губейки се в мекия спален комплект и да се отдадете на заслужен релакс.

При всеки е различно

Повечето хора се чувстват отпочинали и след 8 часа сън, останалите са изключение. Колко часа са препоръчителни и колко са достатъчни са две различни неща! Ако имате смущения в съня не прибягвайте до хапчета, защото те носят със себе си хиляди странични ефекти, а техният е краткосрочен.

Винаги има начин да заспите по-лесно и по-бързо – пийте по-малко кофеин през деня, преди лягане си направете си чаша топъл чай, настройте светлината в стаята, подгответе любимия си спален комплект, махнете телевизора от спалнята... Много заболявания могат да се дължат на безсънието - сърдечни проблеми, психически заболявания и други, които могат да са подпомогнати от приспивателните. Намерете време, за да се грижите добре за себе си. Бъдете сигурни - това ще ви се отплати.

Всеки обича да си почива, не познаваме човек, който би отказал няколко часа сън. Не превръщайте съня в зависимост, а променете някой от навиците си. Всичко това ще запази вашето физическо и психическо здраве, без да правите компромиси с нищо.

Спалното бельо!

Спалното бельо също играе съществена роля. Трябва ви спално бельо, което е изработено от висококачествени материи като коприна, бамбук, сатен, памучен сатен, 100% памук и други. Материите са натурални и дишащи. Те ще ви осигурят здрав и спокоен сън, който ще се отрази положително на вас и вашите близки.