0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Цветовете и тяхното влияние в спалнята ни

  • May 09, 2019

Известно е, че цветовете влияят на настроението ни. Когато се използват правилно, цветовете в спалнята могат да предизвикат по бързо заспиване. Въпреки това, те могат също да предизвикат безпокойство в определена комбинация.

Ярки цветове трябва да се използват само в спалнята. Ако имате спалня в обикновени цветове, можете да прибягвате до легла в силни цветове, за да поставите акценти. Например, тюркоазеното спално бельо изглежда чисто и хармонично в белите спални.

Ако, от друга страна, в спалнята Ви стените са в поразителен цвят, по-добре е да използвате спално бельо в трезви цветове.

Ефектът на цветовете

Бяло: чистота, чистота, ред,

Бялото е освежаващо. Ако стените на спалнята , леглото и спалното бельо са в бяло, стаята ще изглежда прекалено стерилна. С цветни акценти обаче можете да създадете приятна атмосфера в бялата спалня.

Синьо: хармония, мир, спокойствие,

Свързваме синьото с небето и водата. Синьото има успокояващ ефект върху нас в спалнята. Затова синият цвят е идеален за спалнята. Можем да се отпуснем и да изключим деня.

Зелено: естественост, релаксация, здраве,

Готините зелени тонове отпускат. Топли зелени цветове, от друга страна, имат ободряващ и енергичен ефект.

Жълто и оранжево: Жизненост, щастие, радост

Тези цветове излъчват енергия. Следователно в спалнята трябва да прибягвате до меки тонове, като кайсия.

Червено: топлина, темперамент, енергия

Червеното е много енергично и може да се използва добре за поставяне на акценти в спалнята.

Розово: Радост, баланс, оптимизъм (сън-индуциращ цвят според цветовите терапевти)

Розовия е популярен цвят за момичетата. Според цветните терапевти, розовото има ефект на засилване на съня върху нас.

Кафяво: природа, топлина, сигурност

Внимание: въпреки че цветното кафяво излъчва комфорт, то не трябва да се прилага върху голяма площ. Големи площи от кафяво могат да бъдат депресиращи. По-добре са ярки тонове.

Кои цветови комбинации на легла изглеждат хармонично?

Сега знаем за психологическия ефект на всеки цвят.  Затова екипа на PoPijami.bg  ще Ви разкрие кои цветове могат да бъдат хармонично комбинирани като спално бельо.

Бяло

Бялото може да се комбинира с всеки цвят. Ако в спалнята ви има елементи от дърво, като характерен паркет, спално бельо в чисто бяло изглежда много хубаво. Същото важи в комбинация с каменни стени. 

Синьо

Синьото спално бельо се съчетава добре с бяло и сиво. Белият лист, например, е идеален за синьо-бяло каре. Синя цвят може да изглежда по-естетично и в по-сложна цветова комбинация. Например в комбинация с кафяви и бежови тонове. Сините чаршафи се побират в светли и приглушени спални. 

Зелено

Зеленото може да се комбинира с  бели и бежови тонове. Зеленото подчертава естествената аура на вашата спалня, например, ако имате много дървени елементи. 

Бежово

Бежово изглежда хармонично в комбинация с други бежови тонове. Бежово с бяло също е хубава комбинация, бежово и кафяво освен , че комбинацията е изключително добра е и модерна . Чиста хармония. 

Жълто и оранжево

Тези цветове винаги могат да се комбинират с бяло. Тези цветове можете да комбинирате по много начини : бели възглавници с жълти утешители пликове и долни чаршафи. Жълти и оранжеви са цветове, които се вписват добре в светлите спални. 

Розово

Този цвят може да бъде детски игрив, както и уютен и лесен за подреждане. Розово с бяло е популярна комбинация за момичета. Въпреки това, ако искате да обзаведете Вашата спалнята, има повече цветови комбинации. Например розовото много добре се комбинира с  черно, сиво и синьо. Какво ще кажете за сива кувертюра и розови чаршафи?  

 

PoPijami.bg Ви желае сладки сънища !