0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Турско спално бельо

  • Jan 28, 2022

От какво зависи добрият сън? Активния живот? Балансираното хранене? Матракът? Да, това са фактори, които несъмнено влияят на това дали ще можете да се насладите на лек и безгрижен сън. Въпреки това тази формула не е пълна, тъй като липсва още един елемент – спалното бельо.

То не само служи за личния ви комфорт, когато се отдавате на заслужения сън след дългия работен ден, но и внася уют в самата спалня. Това, разбира се, е валидно, когато сте направили добър избор и сте закупили спално бельо от висококачествена материя.

В съвременния свят масовото производство невинаги се характеризира с уникално качество. За каквито и продукти да става дума, понякога е наистина трудно да попаднеш на такъв, от който да си удовлетворен.

Ето защо все повече и повече хора не желаят да поемат рискове и затова се спират на турско спално бельо. Това не е случайно, тъй като Турция е известна с вековната си текстилна индустрия, датираща още от Османската империя. Близо 8 % от работещите в страната са в този сектор.

Неслучайно много фирми у нас предлагат и турски дрехи – те не само се характеризират с отлично качество, но и с много достъпна цена.

В тази блог статия обаче няма да се фокусираме просто върху историята на текстилната индустрия в Турция, а ще наблегнем на всичко необходимо, което трябва да знаете, когато ви предстои да избирате нов комплект спално бельо за вашето легло.

Какво е важно да съобразите

Има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание. На първо място това е вида материя. Материите, които се използват за производството на спално бельо, са изключително много. Най-предпочитаната от тях е памукът.

Това е съвсем нормално, тъй като той се отличава най-вече с множеството предимства, които притежава. Един от най-известните видове памук е египетският. Той е и най-скъпият, тъй като е изработен от фини нишки памук, събран ръчно. Изключително издръжлив е, като същевременно и много мек.

Друга материя, за чиято изработка се използва 100 % органичен памук е ранфорс. Неговата гъстота на нишките е много голяма, като това го прави може би най-предпочитаната материя на пазара. Не е особено скъпа, дишаща е, така че въздухът свободно да преминава през чаршафите и завивките, а знаете колко е важно това особено по време на горещините през лятото.

Ранфорсът се използва и при производството на ризи. Има температурно-компенсиращ ефект и се отличава с добра абсорбация на влагата, която впоследствие освобождава в околната среда.

Един добър вариант

Ранфорсът от турски памук е изключително добър избор за тези от вас, които не са сигурни на каква материя да заложат. Освен че е качествен, цветовете и шарките, в които се предлага, са удивително красиви и могат да подхождат на всеки вкус.

Някои модели се предлагат и с интересни 3D мотиви, както и редица други, които да паснат перфектно на интериора на спалнята. Изборът на спално бельо не трябва да е диктуван единствено от практичността, но и от естетиката, а турското спално бельо със сигурност може да бъде това, което да ви осигури необходимия комфорт, като същевременно ви радва всеки път с впечатляващия си дизайн, когато влезете в спалнята.