0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Защо да ползваме покривало за легло

  • Sep 19, 2022

Покривало за легло – това е термин, обединяващ всички видове спални платове, които се разполагат като последен слой върху леглото. Върху него обичайно се слагат само възглавници и други по-малки покривала с декоративен ефект. Има ли смисъл от закупуването и използването на покривало за легло, функционален ли е този така специфичен спален плат и крие ли нещо повече от естетични предимства? PoPijami.bg отговаря на вашите въпроси.

Декоративната идея, залегнала в избора на покривало за легло

Покривалата определено имат подчертано естетическа функция. Покриването на леглото с кувертюра или шалте завършва визията на леглото и от там допринася за завършването на една цялостна естетична концепция в стаята за сън.

Хубавите кувертюри придават изтънченост и луксозност. Затова един подобен избор може да промени изцяло усещането в помещението, превръщайки го от обикновена стая в изтънчен и уютен кът, хващащ незабавно окото на обитателите.

Покривалото за легло предпазва спалното бельо

Значимостта на покривалата за легло не се изчерпва с техните чисто естетични предимства. Освен декорация, шалтетата и кувертюрите са и особено функционален спален артикул. Какво имаме предвид тук?

Покривалото предпазва завивките и чаршафите, намиращи се под него. Това е важен фактор, когато става въпрос за хора с алергии към прах. След като оправите леглото си и го покриете с красива кувертюра, то ще бъде предпазено от алергени и мръсотия, които може да се натрупат през деня.

Този подход е подходящ при постоянно проветряване на помещенията, което води до навлизането на прах от градската среда в тях. Особено приложим е и ако имате домашни любимци, които се катерят по леглата. Обичате след изморителен ден да прекарате 5 минутки върху леглото с офис дрехите си, които сте носили повече от 8 часа? Покривалото ще предпази чаршафите от замърсяване и в този случай.

Покривалото за легло може да се използва и като завивка

Съществуват най-различни видове покривала, шалтета и кувертюри. Голяма част от тях може да се използват като средство за завиване, както като допълнителен източник на топлина и уют, така и като основна завивка. За тази цел е най-добре да потърсите двулицево покривало за легло.

Необходимо ли ни е покривало

Ако искате да постигнете перфектен завършек на спалнята и тя да изглежда винаги спретната и подредена, да предпазите спалното бельо през деня и да си осигурите не само визуално, но и функционално средство увеличаващо уюта в стаята отговорът ни е категорично положителен.

Може да разгледате нашите предложения в онлайн магазина на PoPijami, сред които ще откриете качествени, издръжливи и красиви кувертюри на изгодни цени.