0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Безпроблемно заспиване с правилната храна и качествено спално бельо

  • Oct 01, 2019

Диетата ви влияе върху качеството на живот по много начини. Знаете ли, че някои храни съдържат вещества, които повишават умората? Е, вече знаете! Кои ли са тези храни – ние ще ви издадем тайната с радост. Понякога тялото има нужда да изхвърли ненужните вещества, а това е истинско усилие. По-точно умора, която предизвиква съня. Някой храни съдържат аминокиселини, които играят изключително важна роля в производството на мелатонин. Известен още като „хормон на съня“.

 

Какво ни кара да се чувстваме уморени?

Всеки от нас се е питал защо умората го е споходила. Има определен хормон, който е отговорен за това – мелатонинът. Той се произвежда главно в тъмната част на денонощието. Вечер автоматично забелязваме усещането на умора и това ни отвежда към леглото. Въпреки това, за производството му е нужен и друг хормон – серотонин. В основата на всичко обаче стои и вашата диета. Тези неща играят решаваща роля във вашия сън.

Между другото, въпреки че серотнинът се намира в много храни като банани, авокадо и домати, това не спомага много за съня. Мелатонинът се произвежда в мозъка. Серотонинът обаче няма възможност да премине кръвно-мозъчната бариера. Заключението е, че дори намиращ се в храната ни няма ефект върху умората. И този ред на мисли... Загасете лампите и право към леглото!

 

Променете средата, а не храната!

Понякога знаем колко е трудно да спазвате дадена диета. Тъкмо сте успели и хоп – умора, недоспиване и куп други неща. Ще намерим решение, което е компромисно. Вие сте започнали една промяна в хранителния си режим, но направете и друга – във вашата среда. Сменете стария комплект и заложете на качествено спално бельо. Спалното бельо има начин да въздейства върху вашите възприятия. Приканва ви към леглото и там вие се отдавате на блажен сън. И като се замислим... Какво по-добро от хубава дрямка след дълъг работен ден. Забравете за мелатонина и серотонина, а се гмурнете в качественото си спално бельо, което внася свежест у дома. Но не само там, а и във вашето съзнание. Всичко е толкова лесно, стига да знаете какво да направите. Качественото спално бельо винаги е добро решение, защото не се налага да променяте нищо в режима си. Ще направите само леки корекции в интериора, които със сигурност ще се харесат и на половинката ви. Нощите ще са по-дълги, а приятното усещане много по-добро. Богато разнообразие от качествено спално бельо на атрактивни цени ви очаква в онлайн магазина на POPIJAMI.BG. Само в POPIJAMI.BG ще намерите най-разумните и практични цялостни решения за вашата спалня.