0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media
08.02.2022

Как да изберем чаршафи за спалня

Преди да кликнете на тази публикация, едва ли сте подозирали, че някога ще търсите насоки в интернет относно кои чаршафи за спалня биха били най-подходящи за вас. Макар че привидно това да не изглежда като някакъв сложен избор, има някои фактори, които не бива да пренебрегвате.

Прочети повече
media
28.01.2022

Турско спално бельо

От какво зависи добрият сън? Активния живот? Балансираното хранене? Матракът? Да, това са фактори, които несъмнено влияят на това дали ще можете да се насладите на лек и безгрижен сън. Въпреки това тази формула не е пълна, тъй като липсва още един елемент – спално бельо.

Прочети повече
media
15.01.2022

Как да изберем цветове за спалня

Когато ни предстои да се нанесем в новото жилище, една най-вълнуващите стъпки е обзавеждането. Постоянно ни осеняват нови и нови идеи как бихме могли да създадем такъв интериор, който да е модерен и същевременно да внася уют в дома ни.

Въпреки че повечето хора се фокусират върху помещения като всекидневна и кухня, не значи, че спалнята е по-маловажна. Тя е мястото, където получаваме заслужената почивка след дългия и изтощителен работен ден.

Затова трябва да се погрижим всеки път, когато влезем в нея, да се чувстваме комфортно. Това обаче зависи не само от мебелите, които ще изберем, но и спалното бельо, което ще използваме.

При всяко обзавеждане изборът на цветове може да се окаже истинско предизвикателство. Това е напълно нормално, тъй като се предлагат безброй цветове и нюанси, които биха могли да паснат на вашите вкусове и предпочитания.

Прочети повече
media
12.05.2021

Отслабвай докато спиш!

Изгарянето на калории е термин, който най-често се свързва с аеробни упражнения и физическо натоварване. Но всъщност не е нужно да се занимавате с усилена дейност, за да изгаряте калории. Тялото ви ги използва денонощно, дори когато спите. Научете повече за функциите, които тялото ви изпълнява през нощта и как точно използва калории, докато спите.

Прочети повече
media
30.01.2021

3 идеи за незабравима нощ на Свети Валентин

Петък е денят на влюбените ! Можеш ли да повярваш ?! Всички знаем , че този ден е денят на препълнените ресторанти и ако не направиш резервацията си на време може да прекарате часове в чакане на свободна маса ! Знаейки това ще ти препоръчаме тази година да си останете вкъщи и да запалите любовния огън в дома си.

Прочети повече
media
13.11.2019

Не харчете и лев на черния петък, преди да сте прочели това

През последните години, покрай Хелоуин и Свети Патрик в България се настани и черният петък. За разлика от безобидните уж страшни маски на Хелоуин, черният петък не е безобиден. По време на черният петък може да направите изгодни покупки, но може и да се окаже, че петъкът е бил наистина черен. Загубили сте пари. Ето няколко съвета, как да избегнете това.

Прочети повече
media
01.10.2019

Безпроблемно заспиване с правилната храна и качествено спално бельо

Диетата ви влияе върху качеството на живот по много начини. Знаете ли, че някои храни съдържат вещества, които повишават умората? Е, вече знаете! Кои ли са тези храни – ние ще ви издадем тайната с радост. Понякога тялото има нужда да изхвърли ненужните вещества, а това е истинско усилие. По-точно умора, която предизвиква съня. Някой храни съдържат аминокиселини, които играят изключително важна роля в производството на мелатонин. Известен още като „хормон на съня“.

Прочети повече
media
01.10.2019

Безсънието за учениците няма край… Да обърнем внимание на проблемите и решенията

Много от родителите вероятно имат сходни оплаквания. Вечер децата не са в състояние да си легнат, а за съня… няма и да коментираме. Необходимо е търпение, време и дори нерви сутрин, за да ги вдигнете от леглото. Не сте сами. Последиците за подрастващите са много, но те няма как да ги разберат… Защото са просто деца!

 

Прочети повече

Това е блогът на Popijami.bg, тук ще засягаме, обсъждаме и разглеждаме най-различни теми, които са свързани със съня, здравето и начини за подобряване на сънните ни навици. Освен това с вас ще споделяме професионални съвети за поддръжката и употребата на нашите продукти, за да увеличим комфорта във вашето домакинство.

Какво целим да постигнем с този Блог

Целта на този блог е да създадем каталог с информационни и полезни текстове, които да помогнат на всички наши читатели. Смятаме, че един информиран човек може да вземе трезви решения, които най-добре съответстват на неговите лични нужди.

И тъй като ние предлагаме дрехи за най-интимното време през денонощието, смятаме, че е важно да споделим нашия опит с вас. Ще засягаме здравни теми, теми свързани с важността на съня, как да подобрим своята вечер и дори дискусии за умствено и духовно здраве.

Крайната ни цел е да помогнем на всеки, който се интересува от здраве и благополучие, като черпим вдъхновения и информация както от професионалните си животи, така и от лични преживявания. Ако търсите полезни и богати на съдържание текстове свързани със здравето и подобряване на съня, то сте на правилното място.

Какви теми можете да очаквате тук

Здраве

Здравните теми ще бъдат разработени със съдействието на експерти в различните медицински сфери като неврология, диетология и педиатрия. Информацията, която ще намерите тук се базира както на личен опит така и на проучване.

Различните етапи на съня

Сънят и начинът, по който тялото си почива е все още мистерия за невролозите, но на много от нас ни се струва очевидно. Под егидата на тази тематика, тук ще намерите дискусии свързани със значението и важността на по-добрата почивка и как можете да я постигнете.

Подобряване на вечерните навици

Това, което правим непосредствено преди да си легнем може, до голяма, степен да се отрази на тялото и ума ни по време на сън. Ако изпитвате проблеми с безсънието или се въртите често, тук ще намерите интересна информация относно какво може да причинява неприятните нощни моменти и как можете да ги предотвратите.

Съвети за по-дълбок детски сън

Децата не само растат докато спят, но и развиват своята нервна система и затвърждават това, което са научили през деня. Детска когнитивност е невероятно интересна тема, която е индиректно свързана с нашата експертиза, и като родители можем да споделим полезни наблюдения относно това как можете да подобрите съня на вашето дете.

Преглед на продукти и съвети за поддръжка

Понякога обсъждаме и продукти за сън, както и техните ефекти над психиката, тялото и цялостното ни усещане през нощта.

Обща здравна тематика свързана със спалнята

Тук покриваме доста голяма част от интимния свят на човека както и цялостното поведение в спалнята, което може да включва диетиране, хранене и продукти, които могат да имат благоприятен ефект над вашите вечери.

Защо да ни следите редовно

Препоръчваме ви да ни следите, защото всеки месец пускаме нови блог публикации на горните теми. Също така можем да покрием тема, която ви интересува и искате да разберете повече – свържете с нас и ни изпратете имейл с това, което искате да прочетете и ако можем да споделим експертиза по темата, ще се радваме да ви помогнем.