0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Безсънието за учениците няма край… Да обърнем внимание на проблемите и решенията

  • Oct 01, 2019

Много от родителите вероятно имат сходни оплаквания. Вечер децата не са в състояние да си легнат, а за съня… няма и да коментираме. Необходимо е търпение, време и дори нерви сутрин, за да ги вдигнете от леглото. Не сте сами. Последиците за подрастващите са много, но те няма как да ги разберат… Защото са просто деца!

 

За липсата на сън при децата

Голяма част от малчуганите спят твърде малко. Това е неоспорим факт, който сте изпитали със сигурност. Последиците също са ви известни от опит. Постоянно прозяване, умора и липса на концентрация. Това са последици, които влияят пряко върху дейностите на малките палавници. Децата, които са уморени, често страдат от лошо настроение. Раздразнения без причина, хленчене... това е достатъчно, за да съсипе и вас. Нека ви успокоим, защото вината не е във вас. Въпреки това, вземете нещата в свои ръце и научете малките на някои навици. Лягането вечер навреме е едно от първите неща, с които трябва да свикне детето. Устройствата, след определен час нямат място в неговите ръце. Облъчването, което му предоставят любезно, намалява нуждата от сън. Те са истинска крачка назад. Вместо да опитвате със заповеди, просто стимулирайте детето.

 

Опитайте с добро

Отнесете се с уважение и разбиране към исканията на децата. Макар понякога нелогични, те могат да ви дадат отговори. Изслушайте ги и поднесете своите виждания. Започнете с малка промяна в стаята, която би направила леглото по-приветливо място за тях. А защо не и разместване?

Новото спално бельо, което сте харесали, може да промени изцяло вида на детската стая. Изберете подходящ цвят, който би допаднал на малчугана и смело напред. Изненадайте го след като се върне от училище с нещо приятно. В допълнение ви съветваме да закупите мека зимна пижама. Тя е още по-голям стимул, който ще накара детето да отиде в леглото. Удобните и меки дрехи носят усещане за уют и спокойствие. Това неимоверно ще накара мозъка да мисли за сън и почивка. Всичко се крие в малките детайли, които често заради забързаното ежедневие забравяте. Важно е да се сетите навреме, защото ако навиците станат рутина – то промяната ще бъде трудна. Зимната пижама в комплект с подходящото спално бельо правят истински магии! Посетете POPIJAMI.BG и направете промяната още днес. Само в POPIJAMI.BG ви очакват цялостни решения за вашата спалня и семейство. Предлаганите от нас спални комплекти, спално бельо и пижами за мъже, жени и деца са изработени от висококачествени материи, които притежават ненадминати полезни свойства.