0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media
media

Най- добрите съвети за гладене на спално бельо

  • Sep 12, 2019

Всеки, рано или късно, се сблъсква с гладенето. За мнозина гладенето не е особено приятно. Дори и най-неприятната работа трябва да се свърши от някого. Ако сте от късметлиите, които нямат домашна помощничка или човек, който да го върши вместо тях - честито, хващайте ютията! Няма нужда от притеснения, не е толкова трудно, колкото изглежда. Искате съвети, които да следвате, за да не си причинявате главоболия? Ето ги и тях!

 

Няколко лесни стъпки преди гладенето

Изперете! Да, нека първо се заемем с прането. Хубаво е да го направите на минимум 60 градуса, за да убиете всички бактерии и акари, които може да са в спалното бельо.Съветваме ви бъдете по-внимателни със сатененото спално бельо, защото то изисква допълнителна грижа.

Изсушете! Дали в пералнята или в сушилня - няма значение. Тук водещ фактор е времето, с което разполагате или техниката, която имате. Много от сушилните са изключително функционални и могат да ви улеснят с голяма част от работата, дори цялата. Ако нямате сушилня, то просторът идва на помощ и ако има слънце... то сичко ще стане по-бързо.
Много от нас свързват гладенето на спално бельо с ядрената физика. Спокойно, не е чак толкова сложно, защото имате просто неусложнена гладка повърхност.

 

И нека ютията влезе в игра!

Започнете от мястото на закопчаване / ципа на спалното бельо.  Щом изгладите него, всичко се превръща в детска игра! Хванете лявата страна и я поставете на дъската за гладене. Плъзгайте ютията без да задържате много върху тъканта и в същия дух повтаряйте движението. След като видите резултата, плъзнете изгладената зона, така, че изгладената част да увисне надолу. Повторете тези лесни стъпки докато преминете през всички неравни повърхности.

Малко известно за хората, които не гладят или не обичат да го правят, е, че гладенето на по-влажна материя е по-лесно. Ако нещата, които ще гладите са вече напълно сухи, ютиите имат специални бутони, с които изпускат пара, а може да го направите и със спрей бутилка. Да не задълбаваме, знаем колко е трудно! Ако на мястото, където живеете, водата е по-твърда, добавете минерална. И все пак! Прочетете ръководството, защото повечето ютии използват чешмяна вода.

И накрая... Сгъването – бързо и лесно... както си знаете. Ето, вече имате чисто и изгладено спално бельо! След като се запознахте с предоставените от нас кратки, но полезни съвети, е време да се залавяте за работа. Пожелаваме ви успех. За начинаещите ще е нужен за безпроблемна и бърза работа.