0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Какво представлява крепонът

  • Dec 09, 2022

Всеки продукт, който носи чувството за уют в дома се предлага в голямо разнообразие, за да успее да задоволи нуждите дори на най-капризните хора. Това важи и за спалното бельо. На пазара се предлагам много стилни и висококачествени чаршафи и завивки от естествени и синтетични материи.

В тази статия ще стане въпрос за един много разпространен текстил – крепон. Този нежен памучен материал се използва за направата на висококачествено спално бельо. Много хора използват завивки от крепон, дори без да знаят какви са предимствата на този материал. Време е това да се промени и да се разберете защо крепона е материал, който се среща в почти всяка спалня.

Защо спалното бельо от памучен крепон е предпочитано – предимства

Този памучен плат има много предимства, които са важни за качеството на съня ви. При избора на спално бельо трябва да се запознаете с материала, от който е изработено и характеристиките, които има.

Памучния крепон е материя, през която въздухът може да преминава без пречки. Завивките изработени от памучен крепон са много меки и приятни на допир. Този е благодарение на плътността на материята, която варира между 300-800 гр./кв. м.

Здравината на материята зависи от начина, по който е усукана нишката. На пръв поглед крепонът е тънка материя, но това не означава, че не е здрава. Нишките на материята са усукани много плътно, което прави материала много устойчив на разтягания. Въпреки здравината на усукване, крепонът е текстил, който позволява на тялото да диша, без да допуска то да изстине.

Друга важна характеристика на крепненето спално бельо е височината на нишките. Тя носи много добро предимство на материята, като я нарежда до чистия памук като една от най-предпочитаните материи за спално бельо. От височината на влакната зависи колко ще е пухкаво спалното бельо.

Памучният крепон не създава раздразнения по кожата и не се наблюдава предизвикването на алергични реакции към материята. Големият брой крепонени нишки в състава на завивката гарантира нейното качество.

Крепонът не се мачка и трудно избелява. Това е важно, защото спалното бельо се пере сравнително често. Ако изберете спално бельо от памучен крепон не трябва да полагате специални грижи за него. То запазва мекотата и цвета си за дълго време.

Съвети при избор на спално бельо от памучен крепон

Ние прекарваме много време в спалнята си, за това заслужаваме тя да бъде постлана с най-удобните и меки завивки, които да помогнат за качествената почивка. На пазара има голямо видово разнообразие на материи за спално бельо.

Следвайте тези съвети при избора на завивки и чаршафи от крепон, за да изберете най-подходящите за комфорта на вас и вашето семейство:

  • Изберете правилния размер

Единични легло, двойно легло или голяма спалня? Изберете размера на завивките според размера на леглото.

  • Цветове

Може да изберете цветовете на завивките според останалите цветове от интериора на стаята. Тъмните цветове се цапат по-бавно, което предполага по-рядко пране и по-дълго запазване на материята.

  • Дизайн и текстура

Ще намерите много голямо разнообразие от дизайни и текстури. Може да зарадвате любим човек като му подарите крепонени завивки с любим персонаж.

  • Запознайте се с начина на пране

Следвайте указанията на етикета на завивката или чаршафа.

В нашия онлайн магазин – Popijami.bg предлагаме богат избор от красиви чаршафи и завивки от памучен крепон. Подарете си комфорт в спалнята и се сдобийте с меко спално бельо, което да обгръща тялото ви в нежна прегръдка.