0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Любимото одеяло... Или защо спим със завивки?

  • Aug 19, 2019

Спалното бельо е нещо, за което не се замисляме всеки ден, но то е там. Спите с чаршаф и в най-горещите летни нощи? Не сте само вие! Интересен факт е, че много от хората не могат да заспят, ако не са покрити с нещо - било то дори и най-тънкото одеяло. Всеки си има странности, но това не е нещо необичайно.


Назад във времето…

Изненадващо е, но спането с одеяла е не чак толкова далечно явление. В исторически план завивките са били нещо скъпо, а като цяло и спалното бельо. През Средновековието, ако си имал завивки, значи си бил доста заможен! Слава Богу, сега не е така.

 

Обратно в 21-век…

Една от причините, поради които спим с одеяло е, че тялото ни наистина се нуждае от допълнителна топлина през нощта. В днешно време всичко това ни се осигурява от спалното бельо, което имаме във всяко домакинство. Различни десени, размери и цветове, няма нищо по-добро от това!

 

Причините, които са ни известни, или пък не?

Вътрешната температура на тялото започва да се понижава преди да си легнете. Поради тази причина специалистите съветват да си вземете душ преди лягане. Това ще спомогне индикацията на тялото ви и то ще се чувства в готовност за сън. Факт е, че одеялата намаляват нивото на стрес и тревожност, а когато те са ниски нивото на серотонин е високо. Всичко това спомага за един по-добър и пълноценен сън. Помните ли как са ви завивали? Всеки е имал любимо одеялце, с което се е чувствал сигурен. Може би тук ще откриете причината, която ни отвежда в ранните ни детски години, откъдето сме научили този навик.

 

 Връзката между спалното бельо и нас

Може би има и изключения... Хора, които не обичат да спят със завивка. Вие от тях ли сте? Дори и да е така, предпочитанията на всеки са различни, но със сигурност никога не липсва завивка в леглото ви. Спалното бельо придава завършен вид на всяко помещение и най-вече на легло.

В POPIJAMI.BG сме селектирали само и единствено висококачествени модели спално бельо, които са изработени от топ материи като коприна, ранфорс, 100% памук, бамбук, памучен сатен и други. Посетете нашия онлайн магазин и разгледайте богатото разнообразие от модели. Ние предлагаме и олекотени завивики, комплекти, долни чаршафи, чаршафи с ластик, кувертюри и други. За да цари спокойствието и във вашата спалня сме обърнали внимание и на най-малките детайли – пижами за мъже, жени и деца, халати за баня, домашни халати  и т.н.