0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Как да изберем най-подходящия матрак

  • Aug 16, 2019

Средно човек прекарва една трета от своя живот в сън. Много, нали? В това време тялото ви се възстановява и в него протичат важни процеси. Подходящият матрак, заедно с любимото спално бельо, могат да направят преживяването наистина добро и пълноценно. Никога не подценявайте това, върху което спите!

Как да го познаем?

Много хора смятат, че има точна формула за всичко – не! Винаги нещата, които са свързани с вас са строго индивидуални. Първо опознайте себе си и това, коя е любимата ви поза за спане. Може би не знаете, но това е ключът към решението на вашите терзания - "Кой е най- подходящият и удобен матрак за вас?".

Обичате да спите по гръб?

Най- точният матрак за вас ще е този, който поддържа гръбнака ви. Не трябва нито горната част на тялото, нито бедрата да "влизат" навътре в матрака. Перфектното решение за вас ще е твърд или не толкова твърд матрак, който ще спомогне за естествената позиция на гръбнака. Препоръчваме го за тези от вас, които имат болки в кръста и гръбнака, защото той ще подпомогне правилната им позиция.

А как обичаме да спим по корем...

Ако сте от не малката част от хората, които не могат да спят по друг начин, освен по корем - то вие трябва да намерите матрак, който няма да позволява на стомаха ви да отива надолу. Това може само да причини напрежение и поява на болка, която няма да е никак приятна. Нека не забравяме и неестествената поза, която ще заеме вратът. Матракът с мемори пяна или гел ще е изключително добър вариант, който ще ви осигури спокойствие и комфорт.

За хората, които заспиват настрани

Голяма част от нас спят настрани, което означава, че вратът и гръбнакът е добре да са прави. Матракът само трябва да облекчава натиска в раменете и бедрата. Средно твърд матрак ще е най-добрият ви избор.

Преди покупката на спално бельо трябва да...

Много от вас купуват спално бельо преди дори да знаят размерите на бъдещия си матрак, но ние ви съветваме – измерете и след това купете! Информирайте се за точния размер, който ви трябва, както и с колко място разполагате. Следвайте горепосочените съвети и след това спокойно може да изберете спален комплект от нашите предложения. Очаква ви огромно разнообразие от модели спално бельо и комплекти, които са изработени от висококачествени материи като памук, ранфорс, коприна, бамбук и сатен. Всички продукти в POPIJAMI.BGса с доказан произход и качество.