0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Предимства на органичния памук

  • Mar 23, 2023

В търсенето на перфектното спално бельо, няма как да не достигнете до извода, че най-оптимално съотношение между качество, цена, удобство и здравина предлагат комплектите от 100% памук. Не всеки памук е еднакъв обаче и именно затова днес искаме да ви потопим в магията на една страхотна екосъобразна алтернатива в лицето на качественото спално бельо от органичен памук.

Какво е органичен памук

Органичният памук е естествен памук добит от растения, които се отглеждат без използването на синтетични пестициди, торове или ГМО. За целта се използват методи и материали, които имат слабо въздействие върху околната среда, запазват биоразнообразието и насърчават използването на устойчиви земеделски практики.

Използват се техники като ротация на културите, компостиране, интегрирано управление на вредителите за поддържане на плодородието на почвата и контрол на вредителите. Самата суровина се събира и обработва с помощта на методи, избягващи използването на вредни химикали.

За да бъде поставен етикет „органичен“ се преминава тестване от трети страни, които гарантират, че суровината отговоря на специфични стандарти за екологична и социална устойчивост.

Предимствата на екосъобразното спално бельо от органичен памук

Ето защо органичният памук е по-добър от конвенционалния:

  • Предимства за здравето

Органичното производство на памук води до получаване на памучни фибри с изключителна чистота. Спалното бельо, изтъкано от органичен памук няма и следа от вредни химикали и пестициди, което го прави по-добър избор за здравето, особено за хора с алергии, чувствителна кожа или респираторни проблеми.

Затова платовете от органичен памук са особено подходящи за бебета и малки деца. Ако искате да се погрижите за семейството си с най-доброто, то спалното бельо от органичен памук ще бъде страхотно допълнение към качествения ви домашен текстил.

  • Качество и комфорт

Едно от качествата, с които се характеризира хубавото спално бельо от органичен памук е по-добрата мекота на плата и по-голямата му здравина.

Влакната на органичната суровина са по-здрави от тези на конвенционално отглеждания и добивания памук, а това означава, че на практика бельото от органичен памук трябва да е по-издръжливо на износване.

При много модели органичният памук води и до постигане на по-гладка текстура и по-добре дишаща материя. Всички тези предимства се превръщат в директни ползи за вашия сън.

  • Намаляване на отрицателното въздействие върху околната среда

Избирането на продукти от органичен памук е отговорно, тъй като за тяхната направа са използвани по-малко вредни за околната среда вещества. Този метод на производство намалява отрицателното въздействие върху нея чрез намаляване на общото количество вредни химикали, изпускани в почвата и водните системи.

В PoPijami.bg може да закупите качествено спално бельо от органичен памук - комплект „Бриана“, който съдържа всичко необходимо за обличане на леглото е едно от най-добрите ни предложения.