0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Спално бельо 5 части – ръководство на купувача

  • Jan 26, 2023

Спалните комплекти с 5 части са част от редовния асортимент на нашия онлайн магазин. Те са предпочитани от нашите клиенти, тъй като закупуването на комплект излиза по-изгодно от комплектоването на единични отделни части спални аксесоари. А ние разполагаме с достатъчно разнообразие, за да предложим широк избор, в рамките на който да бъдат посрещнати изискванията и очакванията на всеки клиент с различни предпочитания.

За какво да внимавате, когато купувате спално бельо 5 части, как да подберете най-правилния комплект и какво има значение при подбора? Предназначаваме днешната ни статия за отговор на тези практични въпроси, който даваме от позицията на опитен производител и търговец на спално бельо.

Какво се включва в спалното бельо от 5 части

Нашите комплекти от 5 части се състоят от качествен долен чаршаф, 2 броя калъфки за възглавници и 2 броя пликове за завивка. Най-често размерите, в които предлагаме тези комплекти са следните:

  • За пликовете за олекотени завивки и одеяла – 150 на 220 см;
  • За долния чаршаф – 240 на 260 см;
  • За калъфките за възглавници – 50 на 70 см.

Всички включени части са в идентичен стил от хармониращи си цветове и/или десени.

Съвети при подбора на спално бельо 5 части

Един от най-важните аспекти тук е да сравните размерите на всяка отделна част от комплекта с размерите на вашата спалня и спални принадлежности. Невинаги класическият размер ще ви свърши работа, затова препоръчваме да измерите спалните платове, които вече притежавате и пасват идеално на спалнята ви. Ако не разполагате с такива, най-добре е да направите измервания с помощта на шивашки сантиметър, а при липса на такъв – с рулетка.

Топ приоритет при избора тук трябва да бъде и естеството на материята на комплекта. Затова ние сме се погрижили за вас чрез предварително подбиране на подходящите комплекти, изработени от качествени материали. Нашите топ предложения са 100% памук, памучен ранфорс и памучен сатен.

В категорията памучен сатен може да откриете едни от най-луксозните ни комплекти. Сатенираният памук има чудесна визия и предлага страхотно удобство. Освен това не изисква по-специфична поддръжка, в сравнение с класическите памучни нишки.

Ранфорс комплектите ни от 5 части са подходящи за всеки, който би искал да си осигури по-здрава памучна материя. Специфичното на ранфорсът се крие именно в повишената здравина и плътност, устойчивостта на намачкване и нагъване на материята и супер издръжливост на чести употреба, пране и сушене.

Съотношението между цената и качеството също е добре да си поставите като основен фактор при вашия избор. В PoPijami.bg сме се постарали да ви предоставим достъп до спално бельо, което отговаря на очакванията за клиента за посрещане на високи стандарти на качество и поставяне на справедливи цени, отговарящи на него.

Защо в спалното бельо 5 части има 2 плика за завивка

Може би се питате защо са ви необходими 2 плика за завивка в един спален комплект? Тенденцията е именно този елемент от бельото да се сменя по-рядко от домакините, а това съвсем не е оправдано. Те са също толкова изложени на въздействие, както и долният чаршаф, затова е нужно да ги сменяте със същата честота.

Освен това двата плика са необходими за наслояване на спалните платове, с цел постигане на декоративен ефект. Това е съвременна тенденция в интериора и присъства в най-модерните и луксозни спални.