0879 65 68 67   |     info@popijami.bg
  • Вход / Регистрация
  • Моят профил
media

Типове спално бельо - поръчай правилното

  • Feb 21, 2023

Ако обичате да се излежавате, то със сигурност обръщате специално внимание на спалното си бельо. Това е един от най-основните фактори за получаване на качествен сън. Ето защо е важно да познавате различните видове спално бельо.

Многообразието от материали, дизайни и платове на пазара предлага богат избор от чаршафи, завивки и възглавници, с които да си осигурите така жадувания комфорт.

Материалът е един от най-важните фактори при избора на спално бельо. В следващите редове ще ви запознаем с няколко от най-добрите и предпочитани платове и техните предимства.

Видове спално бельо според материала

Комфорт, нежен допир и качество – това са основните критерии, които търсим, когато избираме спално бельо. А кои са материалите, които могат да ни ги осигурят?

Памукът е един от най-предпочитаните платове за изработката на чаршафи, завивки, шалтета и одялала. Това не е учудващо, защото памукът е сравнително евтин плат с редица предимства. На пазара могат да се намерят много вариации на този материал.

Един от най-качествените и издръжливи памукови платове е египетският памук. Този материал е изработен от дълги нишки, което го прави изключително приятен на допир. Това е един от най-здравите памучни материали. Всички тези предимства идват със сравнително високата си цена спрямо другите платове изработени от памук.

Ранфорсът е по-достъпна, но също толкова качествена алтернатива на египетския памук. Този материал е изработен от 100%. Едно от най-добрите качества на този плат е, че не се свива дори след много пранета. Материалът е изключително издръжлив, заради по-голямата гъстота на нишките.

Ако сте почитатели на спалното бельо от по-висок клас, никога няма да сбъркате ако заложите на чаршафи и завивки изработени от коприна. Това е нежен на допир материал, който е изработен от копринени буби.

Коприната осигурява охлаждане на тялото през горещите месеци, защото пада изключително леко и нежно. Всички тези предимства идват с висока цена на плата и специални изисквания за поддръжка.

Как да поръчате правилното спално бельо

Приемете покупката на спално бельо като инвестиция във вашия комфорт и качествен сън. Материалът, от които са изработени чаршафите и завивките, с които спите може значително да повлияе на вашата почивка.

Фактори като боря на нишките на материала са от голямо значение за удобството, което спалното бельо ще ви осигури. По-меките платове имат наличието на по-голям брой нишки на см².

Хипоалергичните свойства на материала също са от голямо значение, особено за хората склонни да проявяват алергии към прах, акари и мухъл. Коприната и памукът са хипоалергични материали, които не предизвикват дихателни проблеми докато спите.